Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Maratonilla luottamusta rakentamassa
Isännöinti

Maratonilla luottamusta rakentamassa

Isännöintiliiton tavoitteena on tukea isännöintiä olemaan parasta, mitä taloyhtiölle voi tapahtua. Kuva: Getty Images

Mia Koro-Kanerva

toimitusjohtaja, Isännöintiliitto

Menneisyyden varjo on pitkä. Pitkä prosessi, jossa tutkittiin Isännöintiliiton ja sen hallituksessa toimineiden isännöintiyritysten kilpailurikkomuksia vuosina 2014–2017, sai markkinaoikeuden päätöksen myötä Isännöintiliitossa päätepisteen, vaikka kilpailu- ja kuluttajavirasto asiasta valittikin korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Joulukuisen päätöksen myötä pääsimme pyytämään anteeksi ja kertomaan myös tehdyistä välttämättömistä muutoksista.

Vaikka menneisyys on ollut esillä mediassa, isännöinnin ja Isännöintiliiton arki on ollut jo kauan varsin erilaista kuin tutkinnan kohteena olleina vuosina. Työtä Isännöintiliiton menneisyyden virheiden korjaamiseksi on tehty paljon. Strategiamme ja toimintatapamme on uudistettu, johto on vaihtunut, kilpailuoikeudellista osaamista on lisätty. Uuden strategian mukaisesti panostamme isännöintialan koulutukseen ja vastuullisuuteen.

Tavoitteenamme on tukea isännöintiä olemaan parasta, mitä taloyhtiölle voi tapahtua.
Kuluva vuosi 2023 on meille todellinen luottamuksen rakentamisen vuosi. Luottamusta isännöinnin ja taloyhtiöiden hallitusten, osakkaiden ja asukkaiden välillä rakennamme useilla vastuullisuutta vahvistavilla teoilla.

Helmikuussa voimaan tulleet, uudistetut isännöinnin eettiset ohjeet toimivat luottamuksen rakentamisen kulmakivenä.


Helmikuussa voimaan tulleet, uudistetut isännöinnin eettiset ohjeet toimivat luottamuksen rakentamisen kulmakivenä. Noudattamalla eettisiä ohjeita isännöintialan yritys voi lisätä sekä toiminnan läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta että taloyhtiöiden ymmärrystä siitä, mitä esimerkiksi isännöintisopimukseen kuuluu.

Tämän vuoden kuluessa uudistamme myös isännöintialan valvontaa. Tavoitteena on, että valvonta siirtyisi Isännöintiliitosta ulkopuolisen, uuden lautakunnan tehtäväksi vuonna 2024.


Tuemme isännöintialan vastuullista toimintaa myös julkaisemalla keväällä ensimmäisen Vastuullisen isännöinnin työkirjan. Työkirjan tavoitteena on tukea isännöintiyrityksiä vastuullisuuden kehittämisessä myös lakia ja eettisiä ohjeita laajemmin. Kuten varmasti kaikilla aloilla, vastuullisuudessa ja esimerkiksi hiilineutraaliuden tavoittelemisessa isännöintialalla on vielä paljon saavutettavaa.


Tämän kaiken rakentaminen vaatii sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, mutta olemme sitoutuneet juoksemaan tämän maratonin maaliin, kohti aikaa, jolloin isännöintialaa määrittää sana ”luottamus”.

Next article