Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Mistä tietää, onko korjaushankkeen kilpailutus onnistunut?
Sponsoroitu

Timo Haapea

toimitusjohtaja

Suunnittelutoimisto Rusttet

Perinteisesti taloyhtiön hallitus teettää ensin putkiremontin suunnitelmat, kilpailuttaa urakan niiden perusteella ja saa hinnan, jonka kanssa se menee pankkiin. Pankki sitten puoltaa tai ei, ja jos korjaushanketta pitää karsia, suunnitelmat menevät hukkaan tai niiden muuttaminen on kallista.

– Monio+ -palvelussa teemme luonnossuunnittelun pintaa syvemmälle, jolloin remontin loppusumman saa selville aikaisemmassa vaiheessa ja edullisemmin. Määrittelemme urakkarajat, putkiremontin tekniikkareitit ja tuotteet heti alussa, ja tarjouksissa urakoitsijoiden on käytettävä annettuja materiaaleja, sanoo Suunnittelutoimisto Rusttetin toimitusjohtaja Timo Haapea.

Kun kaikki urakoitsijat laskevat samoilla spekseillä, tarjoukset ovat vertailukelpoisia.

– Suunnittelu on onnistunut, kun viisi edullisinta tarjousta on muutaman prosentin sisällä toisistaan. Silloin taloyhtiö voi keskittyä urakoitsijoiden työn ja laadun arviointiin eikä aikaa mene tuotevalintojen perkaamiseen.

Lyhyempi läpimenoaika ja lisätöitä 0–3 %

Sekä taloyhtiö että pankki voivat luottaa kilpailutuksella saadun hinnan pitävyyteen.

– Monio+:lla lisätyöprosentit ovat 0–3 prosenttia, mikä kertoo tarkkuudesta. Palvelumme myös palauttaa päätösvallan materiaaleista ja korjausten laajuudesta taloyhtiölle, koska urakoitsija voi esittää perusteltuja muutoksia vasta suunnitteluvaiheessa.

Hyvä luonnossuunnittelu on hyödyllinen urakoitsijallekin: työn resursointi ja aikataulutus helpottuvat huomattavasti, jolloin läpimenoaika lyhenee.

– Monio+ antaa myös osakkaille enemmän aikaa päättää kylpyhuoneen pintamateriaaleista ja remontin aikataulut selviävät aikaisemmassa vaiheessa. Kaikin puolin win-win, Haapea hymyilee.

Kustannustehokas putkiremontti Monio+:lla

• Saat kilpailutuksella pätevän urakkahinnan.
• Keskenään vertailukelpoiset tarjoukset helpottavat valintaa.
• Urakoitsija tulee mukaan tavallista aikaisemmin, mikä minimoi lisätyöt ja läpimenoajan.
• Hallitumpi remontti ja enemmän aikaa pintamateriaalien valintaan.

Haluatko luotettavan hinnan 
putkiremontille?

Soita Timolle 045 222 5626  tai ota yhteyttä [email protected]

Next article