Etusivu » Taloyhtiö » Modernit vedenmittausjärjestelmät tuovat säästöjä taloyhtiöille ja lisäävät kulutuksen läpinäkyvyyttä
Sponsoroitu

Kehittynyt vedenmittausjärjestelmä tuo hyötyjä niin asukkaalle, taloyhtiölle kuin isännöitsijällekin.

Energiakustannusten nousun myötä taloyhtiöt ovat entistä tietoisempia energiankulutuksestaan, mikä näkyy modernien vedenmittausjärjestelmien kysynnän kasvussa, kertoo vedenmittauksen asiantuntija Otto Moberg Koka Oy:stä.

– Järjestelmien perimmäinen tarkoitus on luoda energiatehokkaita ratkaisuja, joilla vähennetään luonnon kuormitusta. Taloyhtiöiden tärkeimpiä motiiveja modernin vedenmittausjärjestelmän hankkimiseen ovatkin energian säästäminen ja sitä kautta kustannusten pienentäminen. Lainsäädäntö edellyttää etäluettavat vedenmittausjärjestelmät uudiskohteisiin sekä linjasaneerattaviin kohteisiin. Näin ollen minimivaatimusten täyttävien mittauslaitteiden sijaan monet taloyhtiöt panostavat nyt moderneihin järjestelmiin, joiden elinkaari- ja käyttökustannukset tuovat säästöjä pidemmällä tähtäimellä, Moberg lisää.

Automaattinen kulutustietojen siirto mittarista laskutukseen

Taloyhtiöissä on ryhdytty kartoittamaan uusia vedenmittausjärjestelmiä, joiden avulla asukkaat pystyvät säästämään energiaa helpon kulutusseurannan kautta, kertoo Rajatorpan Isännöitsijätoimisto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Reinikka. Järjestelmään kytketyn sovelluksen kautta asukkaat ja taloyhtiöt pystyvät seuraamaan vedenkulutusta ja myös todentamaan kulutuksen helposti, Reinikka lisää. Kulutuksen sekä kustannusten pienentämisen lisäksi moderni järjestelmä vähentää manuaalista työtä isännöitsijältä merkittävästi, kun tietoja ei tarvitse siirtää manuaalisesti järjestelmästä toiseen. Konkreettisena esimerkkinä vedenmittausjärjestelmästä lähtevä tieto voidaan ohjata suoraan laskutusohjelmaan asti, jolloin manuaalinen työ välistä katoaa kokonaan, Moberg tarkentaa. Modernit järjestelmät myös vähentävät mahdollisia virhekirjauksia mitä voi tulla manuaalisessa tietojen siirrossa.

Huoneistokohtainen vesilaskutus lisää asukkaiden tasa-arvoa

Asukkaiden näkökulmasta moderneilla vedenmittausjärjestelmillä on monia konkreettisia hyötyjä. Esimerkiksi sovellus mahdollistaa helpon kulutuksen seuraamisen. Kun on helppo seurata, on myös helppo kontrolloida ja olla tietoinen omasta vedenkulutuksestaan, Moberg sanoo. Kustannusten ja energiankäytön vähentämisen lisäksi taloyhtiöissä halutaan toimia tasa-arvoisesti kustannusten kannalta. Kun tähän asti monet taloyhtiöt ovat laskuttaneet vedenkäytöstä huoneiston henkilömäärän mukaan, modernit järjestelmät mahdollistavat laskuttamisen todellisen kulutuksen mukaan. Näin voidaan luopua kokonaan arviolaskutuksesta.

Kulutusseurannan myötä energiankulutus pienenee

Huoneistokohtainen laskutus on näkynyt selvästi asukkaiden vedenkulutuksessa. Etenkin suuria määriä vettä käyttäneet taloudet ovat pienentäneet kulutusta huomattavasti sen jälkeen, kun taloyhtiössä on ryhdytty laskuttamaan vedenkäytöstä kulutuksen mukaan, Reinikka kertoo.

Seurannan helppous sovelluksen kautta on merkittävä hyöty kulutuksen pienentämisen kannalta – jos mittari on luukun takana piilossa kylpyhuoneessa, niin moni ei varmasti käy sitä sieltä seuraamassa, Reinikka havainnollistaa.

Moderni vedenmittausjärjestelmä:

Pienentää energiankulutusta ja tuo säästöjä taloyhtiölle
Tekee kulutuksen seurannasta erittäin helppoa
Siirtää kulutustiedot automaattisesti laskutukseen

Kiinnostuitko vedenmittausjärjestelmistä?

Next article