Etusivu » Taloyhtiö » Nopealla reagoinnilla ja perusteellisella kosteuskartoituksella kriittinen rooli vesivahingossa 
Sponsoroitu

Polygonin laaja ammattitaito ja pitkä kokemus nousevat avainasemaan, kun taloyhtiötä kohtaa vesivahinko.

Epäily vesivahingosta taloyhtiössä herää, kun vettä tippuu tai valuu tilassa, jossa näin ei pitäisi käydä, tai kun havaitaan märän betonin haju. Veden valuminen viittaa käyttövesi- tai lämmitysjärjestelmän putki- tai viemäriongelmiin, ja myös epätyypillinen haju vaatii ammattilaisen pikaista selvittelyä. Vuotojen paikantamiseen on useita ammattimaisia välineitä, kuten vuodonkuuntelu- ja selvityslaitteita, kosteutta mittaavia laitteita sekä lämpökameroita. 

– Kaikkia mahdollisia vuotoja ei tutkita samoin, vaan menetelmän valinta on aina tapauskohtaista, Polygon Finland Oy:n asiantuntija Hannu Kärki kuvailee. 

Vesivahingot voivat Kärjen mukaan johtua erilaisista syistä, kuten käyttövesiputkien liitoskohtien murtumista tai vanhojen viemäriputkien syöpymisestä.

– Muoviviemärit ovat pääsääntöisesti turvallisempia, mutta niissäkin esiintyy vanhemmiten halkeamia, joista voi tulla vesivuotoja tai viemärin hajuja. 

Jälkivahinkojen torjunta- ja kuivaustyöt käynnistettävä välittömästi

Vesivahinko on kiinteistönomistajalle vaativa haaste, mutta ripeillä kuivaustoimenpiteillä ja ammattitaitoisten korjaajien avulla kosteusvauriot saadaan minimoitua. 

– Tämän vuoksi jälkivahinkojen torjunta- ja kuivaustyöt tulisi käynnistää välittömästi, Kärki sanoo. 

Olennainen osa vesivahinkojen hallintaa on Kärjen mukaan myös kosteuskartoitus, jonka avulla vahingon todellinen laajuus ja korjauskustannukset saadaan selville.

– Kosteuskartoituksen avulla tehdään suunnitelma korjaustoimista. Samalla varmistetaan vaurioiden asianmukainen ja voimassa olevan lainsäädännön mukainen käsittely, jolloin estetään myös mahdolliset sisäilmaongelmat kiinteistössä.

Korjauskustannukset voidaan laskea Kärjen mukaan tarkasti vasta, kun vahingon laajuus on kosteuskartoituksella perusteellisesti selvitetty. 

– Vesivahingot voivat aiheuttaa rakenteisiin piileviä vaurioita, jotka eivät ole heti nähtävissä. Vahinkokartoitus auttaa mittaamaan, miten syvälle kosteus on imeytynyt ja määrittämään tarvittavat korjaustoimenpiteet sekä työvoiman tarpeen.

Vesivahinkokartoitus turvaa kiinteistösi

Polygon on erikoistunut nopeaan reagointiin, perusteelliseen kartoitukseen ja korjaustoimiin vesivahinkojen ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi. 24 tunnin päivystys varmistaa kiireellisissä tapauksissa nopean palvelun myös toimistoajan ulkopuolella.

Next article