Etusivu » Taloyhtiö » Nykypäivän teknologian avulla kiinteistön lämmönsäätö on ennakoivaa ja oikea-aikaista
Sponsoroitu

Jalmari Rossi

toimitusjohtaja

Valvea

Optimoitu lämmitysjärjestelmä on fiksu tapa säästää isännöitsijän aikaa ja taloyhtiön rahaa – ja samalla pitää huoli sisäolosuhteista.

Lämmityskulut muodostavat merkittävän osan taloyhtiön kustannuksista. Perinteinen lämmitysteknologia reagoi olosuhdemuutoksiin viiveellä. Älykäs lämmönohjaus ennakoi muutoksia, ottaa huomioon sääennusteen ja oppii, kuinka rakennus reagoi erilaisiin ulko-olosuhteisiin.

– Jatkuvasti päivittyvä lämmityksen ohjaustieto lasketaan oppivan tekoälyn avulla. Tuloksena on pienempi kulutus, lämpölasku ja paremmat sisäolosuhteet, tiivistää Valvean toimitusjohtaja Jalmari Rossi.

Valvea (ent. Vatajankoski Lämpöpalvelut) tarjoaa erilaisille kiinteistöille, lämmitystavasta riippumatta, palveluita lämmityksen ja ilmanvaihdon optimoinnista kokonaisvaltaisiin energiaremontteihin. Samalla tekoälyllä voidaan lämmityksen lisäksi ohjata ilmanvaihtoa. Kerätty data kertoo lämpötilan ohella huoneiston ilmankosteuden, ja ilmanvaihto toimii oikea-aikaisesti. 

– Emme voi enää haikailla edullista energian hintaa, vaan pitää pohtia, kuinka energiankulutus minimoidaan, Rossi painottaa.

Viime lämmityskaudella älykästä lämmönohjausta hyödyntämällä Valvean asiakkaat saavuttivat keskimäärin 15 prosentin säästön lämmityskustannuksissa. Asunto Oy Porin Yhdyslinnassa palvelu aloitettiin tammikuussa 2022 älykkäällä lämmityksen ohjauksella, ensimmäinen vuosi toi energiasäästöä yli 20 prosenttia. Tämän jälkeen kiinteistössä on uusittu lämmönjakokeskus, tehty lämmitysverkoston viritys, asennettu uudet IV-poistokoneet sekä aloitettu älykäs IV:n ohjaus. Toimenpiteet on suoritettu askel kerrallaan ja paketti on tuotettu palveluna.

– Asunto Oy Porin Yhdyslinna säästi viime vuonna energiaa 33 prosenttia, yhteensä 267 MWh. Jokainen voi laskea, kuinka paljon se tekee oman alueen kaukolämpöhinnoilla. Ilman optimointia haihtuu melkoinen määrä ylimääräistä energiaa ja rahaa taivaan tuuliin, Rossi tiivistää.

Valvea

Valvealla on vain yksi palvelu: Säästöä Energiasta. Palvelun sisältö määräytyy asiakkaan tarpeiden mukaan. Siihen voi kuulua älykäs lämmityksen ja/tai -ilmanvaihdonohjaus sekä suurempia energiaremontteja, kuten lämmitystavan muutos, lämmöntalteenotto tai uusi lämmönjakokeskus.

Erityistä Valvean palvelussa on, ettei se ole yhteen lämmitystapaan sidottu, investoinnit hoitaa Valvea ja asiakas saa palvelulle kokeiluvuoden sekä säästötakuun. Käytännössä kuukausimaksullinen palvelu on asiakkaalle riskitön.

Lisätietoa Säästöä Energiasta -palvelusta

Next article