Etusivu » Taloyhtiö » Parkkihalleissa lymyää turvallisuusriski
Sponsoroitu

Monokote-palosuojalaasti suojaa tehokkaasti kantavia teräs- ja betonirakenteita. Tuotteet tuovat lisäarvoa rakennukseen myös äänieristystä parantamalla. 

Kuvitellaan tilanne, jossa parkkihallissa olevan sähköauton akkukennosto syttyy tuleen. Kuumuus alkaa nopeasti tuhota rakennuksen kantavia rakenteita, ja savukaasut sekä kuumuus aiheuttavat vakavan vaaran myös parkkihallin yläpuolella sijaitsevien asuntojen asukkaille. Firesto Oy:n Marko Välitalo muistuttaa, että vaikka tällaista onnettomuutta ei Suomessa ole tapahtunut, on se kuitenkin täysin mahdollinen. 

– Täyssähköisten ajoneuvojen ja niiden latauspisteiden yleistyminen maanalaisissa parkkitiloissa on merkittävästi myös kasvattanut asuinrakennusten paloturvallisuusriskiä.

Akkupaloissa suurimpana haasteena on akkukennostojen reaktio, joka tuottaa palon tarvitseman hapen ja aiheuttaa hetkessä kovan kuumuuden ja myrkkykaasujen leviämisen. 

– Akkujen tiiviin kennorakenteen vuoksi palon sammuttaminen on todella haastavaa myös palokunnalle, Välitalo sanoo.

Monokote suojaa rakennusten tukirakenteita äärimmäisissäkin olosuhteissa

Firesto Oy on palontorjuntaan, turvallisuuteen ja asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys, joka käyttää betoni- ja teräsrakenteiden palosuojauksessa Monokote-pinnoitetta. Yhdysvalloissa sertifioitu ja kehitetty, ETA-hyväksytty ja CE-merkitty palosuojatuote suojaa Välitalon mukaan rakennusten tukirakenteita äärimmäisissäkin olosuhteissa. 

 – Tätä tuotetta on jo yli 30 vuoden ajan käytetty maailmanlaajuisesti vaativissa paloturvakohteissa, kuten pilvenpiirtäjissä ja kauppakeskuksissa.

Pinnoitteen asentaminen on suhteellisen helppoa. Betonipinnat puhdistetaan ja talotekniikka suojataan ennen ruiskutusta. Monokote-pinnoite sisältää ainesosia, jotka sitovat suuren määrän kosteutta.

– Palotilanteessa suojamateriaalin sidottu kosteus höyrystyy, mikä jäähdyttää palokaasuja ja pitää betonirakenteet viileinä. Tämä tuo hätätilanteessa lisäaikaa sekä palokunnalle että asukkaiden evakuoimiseen, Välitalo kuvailee.

Lue lisää Monokote-pinnoitteesta

Next article