Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Pätkiikö nettiyhteys lisänopeudesta huolimatta? – Huonoon siirtonopeuteen ei tarvitse tyytyä
Sponsoroitu

Puhelimet, tietokoneet, TV, palomuuri, kotiteatteri, aurinkopaneelijärjestelmä, pesukoneet, robotti-imuri… Kodeissa on helposti 20 laitetta yhtä aikaa netissä ja Teams-palaverikin vie 7 megaa, kun kamera on päällä.

– ADSL-kaapelilla ei saa järkeviä nopeuksia kuten ei 5G:lläkään, jos asuu yli kahden kilometrin päässä tukiasemasta, sanoo myyntijohtaja Mika Baggström S1 Networksilta.

Usein taloyhtiöt ovat hankkineet 10 megan pohjaliittymän, johon asukkaat ostavat operaattorilta lisäkapasiteettia.

– Lisänopeudenkin kanssa yhteyden haasteena on epäsymmetrisyys. Netti pätkii ja siirtonopeus vaihtelee isosti. Näinhän sen ei tarvitse olla, Baggström muistuttaa.

Symmetrinen yhteys eli sama siirtonopeus molempiin suuntiin

S1 Networks tuo taloyhtiön jokaiseen asuntoon yritystason symmetrisen yhteyden eikä haittaa, vaikka taloyhtiössä olisi vielä käytössä vanha kuparisisäverkko.

– Meillä siirtonopeudessa ei ole vaihteluväliä ja siksi meillä on peliyrityksiäkin asiakkaina. Dataa liikkuu siis aina sovittu määrä. Voit tehdä etätöitä vaikka teinit paukuttaisi esportsia, Baggström sanoo.

Säästöä ainakin 50 %

Mitä sitten tapahtuu, jos taloyhtiö haluaa vaihtaa pois nykyiseltä palveluntuottajalta?

– Kytkemme yhteyden ensin nykyisen rinnalle. Sitten teemme yliheiton sovittuna päivänä eli homma menee sujuvasti plug-and-play-tyyliin. Ja yliheittopäivänä meidän asentajat on taloyhtiössä paikalla, jotta apua tarvitsevat saavat laitteensa varmasti toimimaan. Ei siis tarvitse pelätä isoa härdelliä, Baggström sanoo.

Helsingissä Rusokkikujalle S1 Networks teki huoneistoihin symmetrisen 1G-yhteyden.

– Taloyhtiö saa aiempaan verrattuna 10-kertaisen nopeuden ja laajakaistavastike on vain 5 euroa kuukaudessa per asunto, Baggström kertoo.

S1 Networks tuo taloyhtiöösi

• Yritystasoisen, symmetrisen valokuituyhteyden joka asuntoon. 1G on todellakin 1G.
• Edullisen ja varman verkkoyhteyden, jonka latenssi on hyvin pieni.
• 100 % kotimaisen yrityksen tuottamat palvelut ja tuotteet.

Haluatko nauttia paremmasta
nettiyhteydestä? 

Soita Mikalle 040 061 2672 tai lataa Ostajan opas

Next article