Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Saitko houkuttelevan halvan putkiremonttitarjouksen? – Kannattaa tutkia urakoitsijan taloustiedot
Sponsoroitu

Petja Pietiläinen

toimitusjohtaja

Respect Project

Mikko Hirvonen

toimitusjohtaja

Respect Talotec

Nyt on liikkeellä selkeästi alihintaisia tarjouksia, mikä on ymmärrettävää rakennusalan tilanteen takia. Mutta uskaltaako sellaiseen tarttua?

– Suurin riski liian halvoissa tarjouksissa on se, että urakoitsija ajautuu maksuvaikeuksiin eikä urakka välttämättä valmistu koskaan, sanoo toimitusjohtaja Petja Pietiläinen Respect Projectilta.

Vakavaraisuus on terveen yrityksen merkki. Rakennusalalla kassan hyvä tilanne näkyy myös vakiintuneina aliurakoitsijasuhteina, jotka oman porukan rinnalla takaavat hyvää työnjälkeä.

– Meillä taloudesta on pidetty aina hyvää huolta ja Habeo Group-konserniin liittymisen myötä uusi pääomistajamme Triton tuo lisäturvaa niin meille työnantajana kuin asiakkaillemmekin.

Respect Project on toteuttanut yhdessä Respect Talotecin kanssa linjasaneerauksia jo yli 10 vuotta.

– Meihin voi ottaa yhteyttä ilman suunnitelmia tai niiden kanssa, kunhan urakan laajuus on päätetty. Toteutamme putkiremontteja myös KVR-urakkamuodolla.

Linjasaneerauksen yhteyteen voi suunnitella myös esimerkiksi energiaremontit ja piha-alueiden uusimisen.

– Meillä on monipuolista osaamista ja laaja kumppaniverkosto niin kaikki korjausrakentamiseen liittyvä onnistuu, Pietiläinen hymyilee.

Respect Tahti: ”Fokus ei ole läpimenoajassa vaan laadussa”

Respect koulutti koko henkilöstönsä ja lähimmät urakoitsijat tahtituotantomenetelmään vuonna 2020-21. Sen jälkeen yhtiö on toteuttanut useita erilaisia saneerauksia tahtituotannolla.

– Kehitimme oman mallin, kun tahtituotantoa ei aina sellaisenaan voi soveltaa kaikkiin hankkeisiin. Respect Tahti tarkoittaa, että räätälöimme tahtituotannon kohteen vaatimusten ja asiakkaan toiveiden mukaan. Ja pääpaino on laadun varmistamisessa eikä niinkään läpimenoajassa, kuten monilla muilla.

Respect etsii parhaat ratkaisut kullekin taloyhtiölle ja suosii urakoissaan ympäristöystävällisiä ja kotimaisia tuotteita.

– Huoneistokatselmuksiin varataan reilusti aikaa ja putkiremontin aikana voimme uusia vaikka koko asunnon pinnat.

Urakan jokainen työvaihe ja sen laatu tarkastetaan ja kuitataan sähköisesti, jolloin dokumentaatio on aina ajan tasalla.

– Digitaaliset välineet auttavat laadunvarmistuksessa ja työmaan tilannekuvan hahmottamisessa. Niiden avulla teemme hankkeen läpinäkyväksi koko projektiryhmälle ja kaikki on todennettavissa jälkikäteen.

Urakoiden synergiaa tukee Respect Talotec

Kun Respect Project ottaa linjasaneerauksessa päätoteuttajan vastuun, taloyhtiön ei tarvitse olla huolissaan pitkistä aliurakoitsijaketjuista, koska LVI-puolen hoitaa Respect Talotec.

– Yhteiset tavoitteet ja luottopelaajat joka tiimissä näkyvät korkeana laatuna. Enkä ole vielä nähnyt kohteita, joita emme voisi tehdä, toimitusjohtaja Mikko Hirvonen Respect Taloteciltä kertoo.

Mitä isompi projekti, sitä tärkeämpää tekemisen synergia on.

– Olen ylpeä meidän työntekijöistä ja heidän osaamisestaan. Meillä on vain omia asentajia, jolloin voimme olla varmoja heidän teknisestä kyvykkyydestään. Toimitamme ratkaisuja emmekä ongelmia, koska haluamme tehdä työmme hyvin, Hirvonen summaa.

Linjasaneeraus onnistuu vakavaraisen kumppanin kanssa

– Kustannustehokkaat ja laadukkaat linjasaneeraukset pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.
– Respect Project vastaa Respect Yhtioiden rakennusurakoinnista ja Respect Talotec hoitaa talotekniikkaurakat.
– Respect Yhtiöt kuuluvat valtakunnalliseen kiinteistötekniikkakonserni Habeo Groupiin, jonka liikevaihto vuonna 2024 tulee olemaan noin 200 M€. habeogroup.fi

Etsitkö luotettavaa urakoitsijaa putkiremonttiisi?

Soita Petjalle +358 20 720 9060 Lue toteuttamistamme kohteista

Next article