Etusivu » Taloyhtiö » Suuri osa Suomen kiinteistöistä käyttää Oumanin rakennusautomaatioratkaisuja
Sponsoroitu

Kiinteistöjen automaatiossa mittausdata ja tekoäly muodostavat uuden sukupolven älykkäitä rakennuksia optimoimalla energiankäyttöä.

Kiinteistöjen automaatiossa ja energiatehokkuudessa on astuttu uudelle aikakaudelle, jossa älykkäät rakennukset muovaavat tulevaisuutemme normeja. Ouman Oy:n tuotepäällikkö Joakim Wargh sanoo, että mittausdata, tekoäly ja IoT-ratkaisut yhdistyvät luoden innovatiivisia tapoja energiankulutuksen optimoimiseen ja sisäilman laadun parantamiseen. 

– Samalla käyttäjämukavuus nousee uudelle tasolle. Yksi keskeinen kehityssuunta onkin rakennusten liittäminen älyverkkoihin ja älykkäisiin kaupunkeihin. 

Tämä mahdollistaa Warghin mukaan energian jakelun ja käytön optimoinnin. 

– Lisäksi aurinkopaneelien ja muiden uusiutuvien energianlähteiden integrointi kiinteistöihin lisääntyy jatkuvasti, mikä parantaa energiatehokkuutta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

OptiFlexiot auttaa maalämmöllä lämmitettyjä kerrostaloja pienentämään energianlaskua

Ouman OptiFlexiot on sähkölämmitteisten kerrostalojen energianoptimointiin kehitetty tuote, joka siirtää sähkönkulutusta kalliin sähkön tunneista edullisemmille tunneille. Laite käyttää sähkön spot-hintoja ja tekoälyä hyödyntäen luo ennusteita tulevista lämmitystarpeista.

– OptiFlexiot antaa hintaohjaukselle tiedon energiatarpeesta sääennusteen perusteella ja käyttää ainoastaan halvimmat tunnit kuluvalta vuorokaudelta lämmöntuotantoon.

OptiFlexiot-tuotteen ideaalisia käyttäjiä ovat maalämmöllä lämmitetyt kerrostalot. Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä lämmöntuotantoa on Warghin mukaan mahdollista siirtää edullisemmille tunneille sisälämpötiloihin juurikaan vaikuttamatta.

– Laite voidaan helposti sovittaa useimpiin jo kiinteistöihin asennettuihin maalämpöpumppumalleihin.

Haluatko pienentää energialaskua?

Next article