Etusivu » Taloyhtiö » Taloyhtiön peruskorjaushankkeet ja energiaremontit kuuluvat yhteen
Sponsoroitu

Monissa taloyhtiöissä ajatellaan, että korjaushankkeet ja energiaremontit ovat erillisiä asioita, ja kun putkiremontista on toivuttu, aloitetaan energiaremontin suunnittelu. Todellisuudessa remonttien yhdistäminen ja oikean järjestyksen miettiminen on taloyhtiöille taloudellisesti järkevintä.

Ei ole kannattavaa ensin uusia kaukolämpölaitteita tai tehdä piharemonttia ja sitten aloittaa maalämpöremontti, jota varten piha avataan ja kaukolämpölaitteet poistetaan käytöstä. Remontteja yhdistämällä on mahdollista saada merkittäviä säästöjä ja vähentää peräkkäisistä remonteista aiheutuvia asumisen haittoja, kuten kaivantoja ja putkituksia.

Malmilaiseen taloyhtiöön putkiremontti ja maalämpö samalla kertaa

Taloyhtiö Vihreän kullan 1960-lukulaiseen kerrostaloon toteutettiin maalämpö ja linjasaneeraus ansiokkaasti samanaikaisesti. Prosessiin kului reilu vuosi ja remontti valmistui syksyllä 2022. Taloyhtiössä ollaan tyytyväisiä lopputulokseen, ja yhtiövastikkeitakaan ei tarvinnut maalämpöremontin takia nostaa.

– Liitimme maalämpöurakan samanaikaiseen linjasaneeraukseen, jolloin hyödynsimme esimerkiksi putkia ja salaojia varten tehtyjä kaivantoja. Saimme 240 000 euron maalämpökustannuksiin tukea ARA:lta 85 000 euroa. Investointi maksaa itsensä takaisin 10 vuodessa ja tuo sen jälkeen säästöjä, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pia Winqvist

Energianeuvonnasta vastauksia remontin kysymyksiin

Taloyhtiö Vihreä kulta suunnitteli alun perin keväällä 2021 julkisivuremonttia ja linjasaneerausta, kun puheenjohtaja Winqvist otti yhteyttä Helsingin kaupungin taloyhtiöiden energianeuvontaan. Kaupungin energia-asiantuntijat kävivät juttelemassa taloyhtiön hallituksen kanssa.

– Keskustelumme lähti liikkeelle energia-avustuksista, mutta pian nousi esiin, että energiaremontin voisi yhdistää peruskorjaushankkeeseen. Todella hieno juttu, että putki- ja maalämpöremontit saatiin lopulta myös toteutettua yhdessä, kehuu Helsingin kaupungin energia-asiantuntija Samuli Kyrö.

Lähteenä käytetty Helsinki-lehteä 2/2022.

Tarvitsetko apua energiatehokkuuden parantamisessa? 

Ota yhteyttä energianeuvontaan!

Next article