Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Tiedätkö oman taloyhtiösi salaojitustarpeen?
Sponsoroitu

Toimiva salaoja-järjestelmä suojaa talon rakenteita muun muassa kosteus-, home ja routavaurioilta – ja sen myötä vielä suuremmilta korjaustarpeilta.

Pahanhajuinen kellari-ilma, hilseilevä talon sokkeli, pihalla yhteen tiettyyn pakkautuva sadevesi ja kostea maa – nämä voivat olla merkkejä salaojituksen tarpeesta taloyhtiössä. Molarum Salaojat Oy:n taloyhtiöasiantuntija Tuomas Mustonen kertoo, että salaojaremontin tarve on usein silloin, kun vanhalla salaojaputkistolla on ikää yli 35 vuotta.

– Toimiva salaojajärjestelmä on tärkeä, sillä se pitää talon perustuksen kuivana. Salaojitus suojaa siten talon perustuksia ja rakenteita kosteus-, home-, ja routavaurioilta.

Etenkin kellarit ja valesokkelirakennukset ovat Mustosen mukaan riskialttiita rakenteita.

– Hieman yleistäen voisi sanoa, että kaikissa ennen 1990-lukua rakennetuissa rakennuksissa salaojaputkistot ovat hyvin todennäköisesti elinkaarensa päässä.

Myös ympäristö vaikuttaa salaojaremontin tarpeeseen. Mikäli talo sijaitsee savisella maaperällä tai alueen pohjavesi on korkealla, kosteusvaurioiden riskit ovat suuremmat.


Molarum Salaojat löytää nopeat ja kustannustehokkaat salaojaratkaisut

Oma asunto on monille elämän suurin hankinta, joten siitä täytyy pitää huolta. Remontilla rakennuksen elinikää pidennetään Mustosen mukaan huomattavasti, kun perustukset pysyvät kuivina ja kosteuden nouseminen rakenteisiin voidaan estää.

– Home- tai mikrobivaurioita ehkäisemällä ehkäistään samalla vielä suurempien korjaustarpeiden syntymistä.
Salaoja- ja sadevesiremontteihin erikoistunut yritys pystyy toteuttamaan urakan hyvinkin kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

– Tätä edesauttavat vakiintuneet toimintamallit, erittäin kokeneet asentajat ja nykyaikainen kalusto, Mustonen painottaa.

Molarum Salaojat tekee jokaisessa kohteessa erillisen arviokäynnin, jonka perusteella urakan kustannukset pystytään laskemaan.

– Laajan kokemuksen myötä erilaisiin ennalta arvaamattomiinkin tilanteisiin löydetään toimivia, nopeita ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Olemme onnistuneet erittäin haastavissakin kohteissa.

Katso asiantuntijavinkit taloyhtiön
salaojaremonttiin

Next article