Etusivu » Taloyhtiö » Toiveena helppo ja kustannustehokas putkiremontti? – vastaus on KVR-urakkamuoto
Sponsoroitu

Jaakko Hartikainen

myyntijohtaja

Remonttipartio

Taloyhtiökentällä on tavallista, että ensin teetetään suunnitelmia ja vasta sitten pyydetään tarjouksia urakoitsijoilta. Entä jos kysyisikin urakoitsijalta, miten putkiremontti on fiksuinta tehdä?

– Taloyhtiön kannattaa tehdä selvitys rakennuttajakonsultin kanssa, mitä kiinteistössä tarvitsisi korjata. Urakoitsija taas on paras taho kertomaan, miten remontti kannattaa toteuttaa, myyntijohtaja Jaakko Hartikainen sanoo. Taloyhtiöiden putkiremonttien rahoittaminen helpottuu KVR-urakkamallilla.

– Se on ylivoimaisesti helpoin tapa taloyhtiölle ja pankille, koska kokonaiskustannuksen saa tietoon heti.

Tarvittava räätälöinnin määrä kertoo, onko KVR oikea toteutusmalli

KVR sopii erityisesti 1960-70-lukujen elementtikerrostalojen putkiremontteihin, koska niissä kylpyhuoneet ovat päällekkäin. Niistä myös löytyy paikkaansa pitäviä suunnitelmia.

– Toistettavuus lyhentää putkiremontin läpimenoaikaa ja tuo kustannussäästöjä. Samalla rakentamisen laatu paranee, kun sekin voidaan vakioida. KVR-putkiremontit ovat olleet keskimäärin 10 prosenttia edullisempia kuin erillisillä suunnitelmilla kilpailutetut hankkeet.

KVR kuitenkin vaatii urakoitsijalta paljon osaamista.

– Urakoitsijan koko henkilöstöllä pitää olla vankkaa kokemusta ja osaamista rakentamisesta. KVR ei sovi harjoittelijoille tai ”ämpäriurakoitsijoille”. Siksi kumppanivalinnassa kannattaa olla tarkkana. Urakoitsijan valinta on taloyhtiöille tärkeä strateginen valinta.

– Yksi KVR:n eduista on se, että kokonaisvastuu hankkeesta ja kustannuspaine siirtyvät urakoitsijalle. Samoista syistä on tärkeää tehdä kumppanivalinta huolellisesti, jotta suunnitelmat ovat varmasti toteutuskelpoisia, Hartikainen korostaa.

Remonttipartio takaa laadukkaan ja onnistuneen putkiremontin

– Remonttipartio on putkiremontteihin erikoistunut ja taloudellisesti vakaa kumppani
– Urakan toteuttavat yhtiön omat putkiasentajat, rakentajat, sähköasentajat sekä vakiintuneet kumppanit.
– 30 vuoden aikana kaikki yli 160 putkiremonttia ovat aina valmistuneet sovitussa ajassa.

Mitä taloyhtiönne putkiremontti maksaisi?

Next article