Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Uusi palovaroitinlakimuutos vaikuttaa taloyhtiöihin
Sponsoroitu

Tammikuussa voimaan tullut pelastuslain uudistus tuo merkittäviä muutoksia taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden toimintaan, kun palovaroittimien hankintavastuu sekä toimintakunnon valvominen siirtyvät asukkailta rakennuksen omistajille. Lain siirtymäaika on kaksi vuotta.

Suomen palovaroitinlainsäädännössä on tapahtumassa merkittäviä muutoksia, jotka heijastuvat suoraan taloyhtiöihin. Keskeisin muutos Alarm Kiinteistöturva Oy:n myyntijohtajan Markku Sipilän mukaan on palovaroittimien vastuun siirtyminen rakennuksen omistajalle, samalla kun asukkaan vastuulle jää varoittimien testaus ja vioista ilmoittaminen. 

– Taloyhtiöiden vastuulla on tarkistaa, että jokaisessa asunnossa on tarvittava määrä palovaroittimia. Erityistä huomiota on kiinnitettävä verkkovirtaan liitettyjen varoittimien käyttöikään, joka on enintään 10 vuotta.  

Laadukkaiden palovaroittimien valinta on taloyhtiölle tärkeää. Sipilä painottaa, että aivan liian usein asuntojen palovaroittimet on asennettu väärin, niitä ei ole riittävästi tai ne puuttuvat kokonaan. 

– Tilanne on erityisen hälyttävä juuri niissä kohteissa, joissa palovaroitin on asukkaan vastuulla. Kun palovaroittimien hankinta, huolto ja testaus on taloyhtiön vastuulla, paloturvallisuus paranee selvästi.

Alarm Kiinteistöturva – laadukas kumppani turvallisuuden kehittämisessä

Alarm Kiinteistöturva tuntee hyvin taloyhtiöiden haasteet. Yrityksen paloturva-asentajilla on laaja kokemus taloyhtiöiden parissa työskentelystä 2000-luvun alusta lähtien. 

– Tuotteiden pitkä elinkaari, selkeä hinnoittelu sekä vuositarkastukset ja vikapalvelun varaosineen sisältävä kuukausimaksuvaihtoehto tekevät Alarm Kiinteistöturvasta vahvan kumppanin taloyhtiöiden turvallisuuden kehittämisessä, Sipilä sanoo.

Alarm Kiinteistöturva kehittää Sipilän mukaan aktiivisesti taloyhtiöiden turvallisuutta kattavalla palveluvalikoimalla, johon sisältyy palovaroitin-, savunpoisto- ja kameravalvontajärjestelmät sekä huolto- ja tarkastuspalvelut. 

– Tarjoamamme laadukkaat paloturvapalvelut ovat myös täysin räätälöitävissä jokaisen taloyhtiön tarpeisiin.

Turvaopas auttaa asukasta ja taloyhtiötä

Turvaopas tarjoaa ajantasaisen tiedon kaikille taloyhtiön asukkaille sekä heidän vieraille taloyhtiön turvaohjeista, sekä asukkaan omista velvollisuuksista.

Tutustu kiinteistön turvallisuusjärjestelmiin

Alarm Kiinteistöturva Oy tarjoaa kiinteistön turvajärjestelmät taloyhtiöille, yrityksille ja yksityisille Etelä-Suomen alueella. 

Next article