Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Vain toimiva palovaroitin pelastaa palon sattuessa
Sponsoroitu

Pelastuslain uudistus asettaa taloyhtiöille merkittävän haasteen: Miten varmistetaan, että jokaisessa huoneistossa on toimiva palovaroitin?

– Pelastuslaitoksen kirjaamissa marraskuuhun 2023 mennessä tapahtuneissa asuinrakennuspaloissa vain 43 prosentissa palovaroitin toimi, 16 prosentissa se ei toiminut ja 28 prosentilla ei ollut palovaroitinta lainkaan. Kuitenkin pelastusasenteita mittaavassa kyselytutkimuksessa peräti 96 prosenttia vastaajista ilmoitti omistavansa palovaroittimen, kertoo Reiotin liiketoimintapäällikkö Tomi Kuittinen.

– Vaikka taloyhtiö hoitaisi velvollisuutensa ja asentaisi jokaiseen huoneistoon riittävän määrän palovaroittimia, miten voidaan todentaa, että asukkaat ovat testanneet ne ohjeiden mukaisesti? Mihin asukkaat ilmoittavat viallisista palovaroittimista ja tekemistään testauksista? Onko joku asukkaista ottanut palovaroittimen pois katosta? Jos taloyhtiö ei järjestä säännöllistä testaamista, päädytään hyvin äkkiä vanhaan tilanteeseen, eli ei enää tiedetä toimivatko kaikkien huoneistojen palovaroittimet, Kuittinen jatkaa.

Älykäs palovaroitin valvoo itse itseään

Reiot-palovaroitin toimii radioverkossa, joten se ei vaadi SIM-korttia tai reititintä toimiakseen. Laite ilmoittaa automaattisesti mahdollisista vioista tai irrottamisesta vastuuhenkilölle sähköpostitse tai tekstiviestillä.

– Reiot-palovaroittimet saa kuukausihintaisella palvelulla, tarvittaessa asennettuna, jolloin taloyhtiön ei tarvitse investoida varoittimiin. Palovaroittimen kiinteä akku kestää kymmenen vuotta, eli koko laitteen teknisen iän. Jos palovaroitin vikaantuu, se vaihdetaan uuteen koko sopimuskauden ajan, sanoo Kuittinen.

Reiot tuo lisäarvoa myös kiinteistön energiatehokkuuden hallintaan, sillä huoneistokohtaiset lämpötila- ja kosteusarvot nähdään suoraan Reiot-palvelusta.

– Älykkään ja ennakoivan lämmönsäätöpalvelun tuomilla energiansäästöillä voidaan maksaa valtaosa palovaroittimen kuukausimaksusta, Kuittinen toteaa.

Älykäs palovaroitinjärjestelmä parantaa kiinteistön turvallisuutta:

– Raportin lokitiedoista voidaan varmistaa, että kaikissa huoneistoissa on käytössä toimiva palovaroitin.
– Reiotin kiinteä akku kestää koko laitteen käyttöiän.
– Reiot on palvelu, joka varmistaa palovaroitinten toimintakunnon 24/7.

Haluatko tietää lisää älykkään palovaroitinjärjestelmän hyödyistä?

Next article