Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Valitse linjasaneeraukseen luotettavat yhteistyökumppanit
Korjaus ja Saneeraus

Valitse linjasaneeraukseen luotettavat yhteistyökumppanit

Vaikka putkiremontteja olisi takana kymmeniä tai jopa satoja, myös kokeneille tekijöille tulee jokaisessa kohteessa vastaan jotakin yllättävää. Kuva: Getty Images

Atte Stambej

projektipäällikö, Eerika Consulting Oy

Suunnittelijoita ja urakoitsijoita valittaessa referenssit ovat merkittävässä roolissa. Isännöitsijän sekä kokeneen projektinjohtajan tuntemusta alan toimijoista kannattaa hyödyntää.

Suurin yllätys olisi, jos ei tulisi yllätyksiä. Vaikka putkiremontteja olisi takana kymmeniä tai jopa satoja, myös kokeneille tekijöille tulee jokaisessa kohteessa vastaan jotakin yllättävää.

Eerika Consulting Oy:n projektipäällikön Atte Stambejn mukaan linjasaneeraukset ovat kuitenkin nykyään usein yllättävänkin hallittuja ja kustannustehokkaita, kunhan tietyt lainalaisuudet toteutuvat.

– Hallittu putkiremonttihanke ohjataan oikeille urille alusta alkaen. Tämä ei yleensä onnistu ainoastaan taloyhtiön voimin, vaan hanketta kannattaa palkata vetämään projektinjohtaja, joka valvoo taloyhtiön etuja hankkeen jokaisessa vaiheessa.

Projektinjohtajan yksi tärkeimpiä tehtäviä on pyrkiä luomaan hankkeeseen hyvä yhteishenki, mikä mahdollistaa hedelmällisen yhteistyön. Stambej painottaa myös avoimuuden ja viestimisen tärkeyttä.

– Asioista tulee viestiä osakkaille ja kuunnella heidän näkemyksiään. Kun asioista päätetään avoimesti, suuremmilta erimielisyyksiltä vältytään, Stambej sanoo.

Halvinta ei kannata automaattisesti valita

Erityisesti Stambej haluaa korostaa yhteistyökumppaneiden merkitystä. Olennaista on valita yhteistyökumppaneiksi sellaiset tahot, joihin voi luottaa.

– Pikkurahoista säästäminen voi tulla kalliiksi, eikä esimerkiksi suunnittelijoita valittaessa läheskään aina kannata suoraan valita halvinta.

Erityisesti hankkeen alkuvaiheessa Stambejn mukaan muutamien kymmenienkään tuhansien kustannuseroilla ei ole valtaisaa merkitystä, kun niitä verrataan koko hankkeen kustannuksiin.

– Jos yhteistyö osapuolten välillä toimii, tuollaiset summat tulevat luultavasti takaisin maksetuiksi hyvin nopeasti kaikin puolin sujuvamman hankkeen muodossa.

Next article