Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » IoT tekee kiinteistöjen kulunhallinnasta helppoa ja turvallista
Sponsoroitu

SaaS-palvelut (Software as a Service) tuovat myös kulunvalvontaan ja tilanhallintaan joustavuutta.

– Megaflex kulunvalvonta toimitetaan SaaS-palveluna, jolloin asiakas vapautuu itse keskusyksikön ylläpidosta, varmuuskopioinnista ja tietoturvasta. Palvelumalli mahdollistaa myös sen, että asiakas voi kilpailuttaa järjestelmän pääkäytön ja huollon. Järjestelmä on avoin eikä se sido tiettyyn yritykseen tai palveluntarjoajaan. Näin saadaan selkeästi halvemmat elinkaarikustannukset ja varmistetaan palvelun laatu, kertoo myyntipäällikkö Lassi Heiskala, Visma Megaflex Oy.

Kulunvalvontaa yhdestä ovesta tuhansiin

Megaflex kulunvalvonta sopii pienistä toimistoista aina isoihin julkishallinnon kiinteistöihin, se voidaan asentaa helposti mihin tahansa kohteeseen. Koska Megaflex hyödyntää asiakkaan olemassa olevan järjestelmän kaapeloinnin, sähkölukot ja virtalähteet, on järjestelmän päivittäminen tehty helpoksi ja edulliseksi. Hankinta tehdään monesti myös kiinteällä kuukausimaksulla, jolloin kustannukset pystytään jyvittämään esimerkiksi tilavuokriin.

– Visma Megaflex on kustannustehokas mihin tahansa kohteeseen ja sitä voidaan laajentaa rajattomasti. Kaikki toiminnallisuudet ovat käytettävissä verkon yli samasta käyttöliittymästä. Megaflex on käytössä myös monilla rakennustyömailla. Ohjelmiston avulla varmistetaan urakoita ja työntekijöitä koskevat lakisääteiset velvoitteet sekä työmaiden turvallisuus. Samalla osallistumme harmaan talouden torjuntaan omalta osaltamme, sanoo Visma Megaflex Oy:n myyntijohtaja Kari Kuittinen.

Yhteen päätelaitteseen voidaan liittää neljä ovea, ja samaan järjestelmään rajattomasti käyttäjiä, jotka eivät ole tekemisissä toistensa kanssa.

– Megaflexin avulla voidaankin hallinnoida rajatonta määrä tiloja sijainnista riippumatta. Esimerkiksi kiinteistön eri osiin voidaan määritellä eri käyttäjät. Jos vuokralainen ottaa lisätiloja tai kerroksia käyttöönsä, päätelaitteiden hallinta voidaan siirtää ketterästi SaaS-palvelun sisällä. Fyysisiä laitteita ei tarvitse siirtää, ohjelmalliset muutokset riittää ja ne voidaan tehdä etäyhteyden avulla, Heiskala kuvailee.

Etäkäytöllä päästään myös todella nopeisiin vasteaikoihin, sillä mahdolliset vikatilanteet voidaan todentaa ja korjata ilman asentajan paikalle menoa. Mahdolliset käyttökatkokset eivät siten vaikuta kiinteistön toimintaan.

Kokonaisvaltainen Megaflex kiinteistöhallinta mahdollistaa:

• alhaiset elinkaari -ja ylläpitokustannukset
• kustannusten kohdistamisen eri osapuolille
• SaaS-palveluna nopean käyttöönoton
• ajantasaisen tietoturvan ja varmuuskopiot
• palvelukumppanin valinnan vapaasti
• helpon muunneltavuuden kiinteistön elinkaaren ajan

Kätevää ja ketterää kiinteistöjen hallintaa

Next article