Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Jälkiasennushissi parantaa esteettömyyttä
Sponsoroitu

Hissi lisää kerrostaloasumisen turvallisuutta ja helpottaa sekä iäkkäämpien asukkaiden, lapsiperheiden että esimerkiksi polvileikkausta odottavan ihmisen liikkumista.

– Lähes jokaiseen kerrostaloon on mahdollista asentaa jälkiasennushissi. Porrashuoneen koko, muoto ja sijainti vaikuttavat valittavaan hissiratkaisuun. Jos porrassyöksy on todella kapea, hissikuilumoduuli voidaan tuoda ulkoseinälle kiinteistön ulkonäköä kunnioittaen. Hissi voidaan toteuttaa seitsemällä eri tavalla, siksi kannattaa hyödyntää asiantuntijan tekemää kohdekartoitusta, sanoo myyntijohtaja Matti Koskinen, KONE Hissit Oy.

KONE Hissit tarjoaa ilmaisen kohdekartoituksen, jonka perusteella taloyhtiö saa suunnitelman sopivasta ratkaisusta juuri kyseiseen kiinteistöön sekä alustavan kustannusarvion ja tiedon, millaisia avustuksia on mahdollista hakea. Myös vanhojen hissien uusiminen parantaa hissien käytettävyyttä.

– Joskus olemme vetäneet teipit lattiaan havainnollistamaan, kuinka leveäksi portaikko jää, jos hissi asennetaan portaiden keskelle, Koskinen kertoo.

Asumismukavuutta asukkaita häiritsemättä

Hissiprojekti alkaa usein joko yksittäisen asukkaan tai taloyhtiön hallituksen aloitteesta. Yhtiökokouksen päätöksen jälkeen rakennusvaihe kestää keskimäärin 3–4 kuukautta. Hyvin suunniteltu projekti mahdollistaa kiinteistössä asumisen hissiasennusprojektin aikana, yksittäinen rappukäytävä on poissa käytöstä alle kahdeksan tuntia.

Hissi voidaan toteuttaa seitsemällä eri tavalla.

KONE varmistaa, että jälkiasennusprojekti sujuu vaivattomasti, ajallaan ja budjetin rajoissa. Asennetuille hisseille on saatavissa myös huoltopalveluita, jotta laitteet toimivat sujuvasti rakennuksen koko elinkaaren ajan.

– Taloyhtiö saa hissin avaimet käteen -toimituksena. Haluamme, että taloyhtiö ja isännöijä pääsevät mahdollisimman helpolla. Voimme auttaa myös rakennusluvan hakemisessa ja ARA:n avustushakemuksen tekemisessä, Koskinen lupaa.

Lataa ilmainen opas hissin jälkiasennukseen ja varaa maksuton hankekartoitus

Next article