Etusivu » Taloyhtiö » Energiatehokas koti tuo säästöjä
Sponsoroitu

Kodin lämmitysjärjestelmän tehokas toiminta vähentää merkittävästi energiankulutusta ja säästää siten selvää rahaa.

Näin pohjoisessa on usein kylmä, ja kylmä sää asettaa lisävaatimuksia huonelämpötilasäädölle. Huonosti tasapainotettu kodin lämmitysjärjestelmä ei ainoastaan tunnu epämukavalta muttei myöskään toimi optimaalisissa olosuhteissa.

IMI-Hydronic Engineeringin teknisen päällikön Mikko Lättilän mukaan vesikiertoisen järjestelmän toiminnalla on selvä vaikutus energiankulutukseen ja samalla myös säästöihin.

– Kun lämpö jakautuu järjestelmässä oikein, sisätilojen lämpötila on tasainen ja keskilämpötilaa voidaan alentaa. Lämpötilan laskeminen asteella säästää energiankulutuksesta noin 5 prosenttia.

Tasapainotuksen avulla löydetään myös pienin tarvittava virtaama, mikä minimoi pumpun tarvitseman tehon ja siten pienentää energiakustannusta.

– Suurin säästö kuitenkin saadaan lämpimän veden jäähtyessä järjestelmässä, jolloin lämmöntuottolaite, kuten maalämpöpumppu, toimii paremmalla hyötysuhteella, Lättilä sanoo.

IMI Hydronicin laadukkaat järjestelmät kestävät

Hyvällä vesikiertoisen järjestelmän paineistuksella voidaan pienentää kriittisten komponenttien vaurioitumisen ja vuotojen riskiä sekä pidentää järjestelmän käyttöikää. Hyötyjä tehostaa LVI-järjestelmän vedenlaadun hallinta ilmaa ja likaa poistamalla.

– Kannattaa varmistaa, ettei järjestelmän kiertovesi sisällä ilmaa eikä likaa. Hyvä veden laadun hallinta paitsi johtaa energiansäästöön sekä järjestelmän käyttöiän pidentymiseen, myös takaa järjestelmän hiljaisen toiminnan, Lättilä kuvailee.

Lättilä muistuttaa, että komponenttien laadussa on paljon eroja. Laadukkaat tuotteet kestävät paremmin aikaa, mikä tuo pitkässä juoksussa merkittäviä säästöjä.

– Me IMI Hydronicilla panostamme tuotteiden laadukkuuteen ja pitkäikäisyyteen. Asiakkaat hyötyvät laadukkuudesta – laatuun panostaminen tulee lopulta selvästi edullisemmaksi, kun järjestelmä kestää paremmin ja myös huoltoväli on pidempi.

Next article