Etusivu » Taloyhtiö » Sähköauton lataus taloyhtiössä – unohda nämä ennakkoluulot 
Sponsoroitu

Taloyhtiöt etsivät nyt kustannustehokkaita ratkaisuja sähköautojen lataukseen. Murramme yleisimmät myytit, jotta valinnat voi tehdä järkipohjalta.

Tarua: Täyssähköauton lataus vaatii aina nopean ja tehokkaan laturin

Täyssähköautoa voi ladata samoilla latureilla kuin lataushybridiäkin. Hankintavaiheessa kannattaa pikemmin kartoittaa, millaisia matkoja asukkaat ajavat, ja mitoittaa laturit todellisen tarpeen mukaan.

– Suomalainen autoilee keskimäärin 40 kilometriä päivässä. Silloin riittää hyvin hidaslatauslaite, joka lataa sähköautoon jopa 200 kilometriä yön tai työpäivän aikana. Jos taas muutamassa tunnissa pitäisi saada ladattua akkuun monta sataa kilometriä matkaa, voi sijoittaa Type 2 -latauslaitteeseen. Tosin moni sähköautoilija lataa mielellään akkunsa täyteen erillisillä pikalatausasemilla, Fiboxin myyntipäällikkö Pasi Taskinen muistuttaa.

Tarua: Pihan kaikille paikoille pitää asentaa mahdollisimman tehokas laturi

Taloyhtiöitä koskeva lain yhdenvertaisuusvaatimus ei tarkoita, että kaikille autopaikoille pitäisi heti saada markkinoiden tehokkain laturi. Taloyhtiön laturikokonaisuudesta kannattaa rakentaa joustava, jotta se mukautuu tuleviinkin tarpeisiin.

– Fiboxin Heat’n’Charge Smart -hidaslaturi tuo joustoa parkkipaikalle. Sillä voi sekä ladata että lämmittää, eli se sopii jokaiselle autoilijalle, olipa alla täyssähköauto, ladattava hybridi tai polttomoottori. Parkkipaikalle voi koota yhdistelmän hitaammasta ja nopeammasta latauksesta, mikä täyttää tarpeet kustannustehokkaasti, Taskinen sanoo.

Tarua: Laskutuksessa on joko iso työ tai isot kustannukset

Lataussähkön laskutus itse tehden – lisää raadantaa taloyhtiön puheenjohtajalle. Operaattorilta tilaten – joka kuukausi iso könttä rahaa ulkopuoliselle toimijalle. Ei nyt aivan näin, Taskinen lohduttaa.

– Pienessä taloyhtiössä kulutuksen seuranta on helppo tehdä itse, kun ei tarvitse monella mittarilla käydä lukemia ottamassa. Isommalle yhtiölle suosittelen operaattoria, joka seuraa paikkakohtaista kulutusta pilvipalvelussa ja laskuttaa käytön mukaan. Halvimmillaan palvelu maksaa pari-kolme euroa kuussa per käyttäjä.

Tutustu Suomessa valmistettuihin lataustuotteisiin

Next article