Etusivu » Taloyhtiö » Taloyhtiönetti tai älylämmitys on helppo hankkia, kun kumppani osaa hommansa
Sponsoroitu

Oli kyse sitten laajakaistapalveluista tai älylämmityksen asennuksesta, DNA:n palveluiden käyttöönotto on aina tuettua ja mutkatonta.

DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen taustalla on tekoälyä hyödyntävä pilvipalvelu, johon tulee vesikiertoisten patterien älytermostaateista ja lämpötila-antureista jatkuvasti dataa. Palvelu oppii talon lämmönvaraavuuden, seuraa sääennusteita ja ennakoi lämmityksen tarvetta.

Wattisen avulla voi säätää myös rappukäytävän ja muiden yleisten tilojen lämpötiloja. Ne kattavat jopa 25 prosenttia talon tiloista ja käyttävät paljon energiaa.

– Kun jokaiseen huoneeseen tulee älytermostaatti, ylilämmitys loppuu mutta lämpötila ei laske liian alas. Näin energiankulutuksen saa järkevöitettyä, Wattisen liiketoimintajohtaja Olli Rasia sanoo.

Älytermostaattien säätöväli asetetaan yleensä Motivan suositusten mukaan +17–21 celsiusasteen välille, mutta esimerkiksi autotallissa riittää +10.

– Asukas voi säätää huoneidensa lämpötilaa mobiilisovelluksella tai suoraan älytermostaatista. Ja jos asettaa poissaolotilan kodin ollessa tyhjillään, lämpötilan alarajaksi tulee +17 astetta.

Wattisen käyttöönoton yhteydessä kiinteistöön asennetaan palveluun sisältyvät laitteet, kuten uudet termostaatit ja yhteyslaitteet, ja asukkaat saavat kätevät oppaat.

– Asennus on siisti ja nopea, joten palvelusta pääsee hyötymään heti, Rasia kiteyttää.


Kaapelitekniikallakin saa laajakaistaan korkeita nopeuksia

Jos taloyhtiössä on jo kaapeli, laajakaistapalvelun kilpailuttaminen ja hankinta on taloyhtiölle helppoa. Ei tarvitse rakentaa mitään tai odotella kaivantoja.

– Jos taloyhtiöllä on jo kaapeli-TV, palvelun kytkeminen on helppoa: teemme vain määrittelyt, mitään kytkentöjä ei tarvita. Sitten asukas vain kytkee modeemin kaapelitelevision antennirasiaan – ja DNA:n verkko on käytössä! toimituskoordinaattori Anne Andelin DNA Taloyhtiöpalvelusta sanoo.

Taloyhtiön valitseman perusnopeuden päälle asukkaat voivat ostaa lisänopeutta. Sen hinta on vain puolet tavallisesta, kun taustalla on DNA Netti taloyhtiösopimuksella.

– Tällä hetkellä DNA:n kaapelimodeemiasiakkaille on tarjolla nopeutta 1000M asti ja uusien teknisten ratkaisujen myötä tuomme vielä suurempia nopeusluokkia kaapeliverkkoomme, Andelin kertoo.

Eri paikkakunnilla ja taloyhtiöissä on käytössä eri laajakaistatekniikoita

DNA Taloyhtiöpalvelussa isännöitsijä tai taloyhtiöpäättäjä tavoittaa aina taloyhtiöiden asioihin perehtyneen asiantuntijan, joka kertoo mikä on taloyhtiön osoitteeseen juuri oikea laajakaista.

– Taloyhtiön asioita meillä hoitaa aina tuttu yhteyshenkilö ja esimerkiksi laajakaistan käyttöönotossa DNA Apuri tulee paikan päälle, jotta kaikki varmasti saavat palvelun käyttöön. Pidämme huolen, ettei taloyhtiössä kukaan jää yksin nettiasioiden kanssa, Andelin hymyilee.

Voisiko älylämmitys ratkoa lämmityshaasteita taloyhtiössänne?

• Asuntojen ylilämmitys loppuu eikä kenelläkään ole liian kylmä.
• Lämmitysenergian tarve ja kustannukset laskevat merkittävästi.
• Taloyhtiön kulutushuippu tasoittuu ja energiayhtiön tehomaksua voi neuvotella pienemmäksi.

Haluatko oppia perustiedot kerros-
talon kaukolämmöstä?

Valtakunnallinen DNA Taloyhtiöpalvelu auttaa taloyhtiöpäättäjiä

• Netti- ja kaapeli-TV -palveluihin erikoistunut tiimi on palvellut taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä jo yli 10 vuotta.
• Asiantuntijat tuntevat eri alueiden olosuhteet: asiointi on sujuvaa ja nopeaa.
• Taloyhtiöpalvelu varmistaa, että käyttöönotto sujuu ja tilatut palvelut toimivat sovitusti.

Kaipaatko neuvoa taloyhtiösi nettiasioissa?

Next article