Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Lisäeristyksellä sähkölaskua voidaan pienentää pysyvästi
Sponsoroitu

Sähkölämmitteisen omakotitalon tai rivitalon asukkaille tuleva talvi tulee olemaan mielenkiintoista aikaa. Lämmityskustannuksiin vaikuttavat sähkön hinnan ja ulkoilman lämpötilan lisäksi myös talon eristyksen laatu.

– Rakennuksen lisäeristäminen näkyy suoraan säästönä sähkölaskussa. 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun taloissa, puhumattakaan vanhemmista omakotitaloista, yläpohjan eristyksen päivittäminen nykyisten rakennusmääräysten vaatimusten tasolle on suorin tie konkreettiseen energiansäästöön ja parempaan asumismukavuuteen. Rakennuksen lisäeristys on kannattava satsaus, joko omana projektinaan tai esimerkiksi ilmalämpöpumpun, puulämmityksen tai aurinkopaneelien rinnalle, kertoo ISOVERin tuotekehitysinsinööri Janne Inkinen.


– Esimerkiksi sataneliöisen 80-luvun omakotitalon yläpohjan lisäeristäminen 200 millimetrin puhallusvillakerroksella säästää vuodessa lähes 1 200 kilowattituntia. Energiaremontti voidaan toteuttaa myös talvella, lupaa ISOVERin tuotepäällikkö Mika Pulkkinen.


Toimiva lämmöneristys vähentää vetoa, vaikuttaa asumismukavuuteen ja pienentää kiinteistön hiilidioksidipäästöjä. Hyöty on sitä suurempi mitä ohuempi vanha eristys on.


Ekologinen eristysvilla auttaa energiansäästötalkoissa


Kotimainen ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla on huippuluokan painumaton lämmöneriste, jonka eristyskyky säilyy vuosikymmenestä toiseen. Lasivilla on luonnostaan palamatonta, se ei sisällä haitallisia kemikaaleja tai tarjoa kasvualustaa homeille ja se eristää tehokkaasti myös ääntä. Puhallusvilla ei sido itseensä kosteutta vaan läpäisee vesihöyryä edistäen talon hyvää sisäilmastoa.


Pienen hiilijalanjäljen omaava Avainlipputuote sopii myös Joutsenmerkittyihin taloihin.
Kierrätyslasista valmistettu ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla on helppoa asentaa myös itse, sillä se voidaan puhaltaa yläpohjaan suoraan vanhan eristeen päälle rautakaupasta vuokrattavalla puhallusvillakoneella. Tehokas ja painumaton yläpohjan lämmöneriste sopii lisäeristeeksi vanhan eristeen päälle riippumatta sen materiaalista. Esimerkiksi hyvälaatuisen sahanpurun tai muun vanhan eristeen päälle laitettuna puhallusvilla parantaa myös vanhan eristeen toimivuutta, se toimii kuten kerrospukeutuminen.


– ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla on riskitön eristevalinta vuosikymmeniksi eteenpäin, sillä se ei tarvitse huoltoa. Investointi maksaa itsensä parissa vuodessa takaisin. Vaikka eristäminen on helppo tehdä itsekin, kannattaa silti palkata ammattilainen. Häneltä eristystyö hoituu muutamassa tunnissa, ja samalla hän varmistaa, ettei vanhoissa eristeissä ole kosteusvaurioita tai painaumia, Pulkkinen suosittelee.

Esimerkkilaskelma helsinkiläisestä 120 m2 omakotitalosta:

• Talossa ristikkoyläpohjarakenne sekä vanhaa purueristettä 300 mm.

• Päälle lisätään urakoitsijan asentamana 200 mm ISOVER InsulSafe® -puhallusvillaa, kustannus asennustöineen noin 1500 €.

• Kun energian hinta on 0,50 €/kWh, vuosittaista säästöä syntyy yli 1000 € / yli 2000 kWh.

• Lisäeristyksen takaisinmaksuaika noin 1,5 vuotta.

Selvitä oman talosi säästöpotentiaali ISOVERin energian-säästölaskurilla

Uusiutuvalla energialla
valmistetuttu
ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla

Koko Suomen kattavan ISOVER-sopimusurakoitsijaverkoston löydät puhallusvillaa.fi
-sivustolta, jossa voit pyytää tarjouksen lähialueesi puhallusvillaurakoitsijoilta.

Next article