Etusivu » Taloyhtiö » Hengitetäänkö taloyhtiössänne terveellistä sisäilmaa?
Sponsoroitu

Väsymys, päänsärky, yskä sekä kodin sisäilman pahat hajut liitetään usein vain hometaloihin, mutta ilmanvaihdon puutteet aiheuttavat samankaltaisia oireita. Tiedosta huolimatta puutteelliseen ilmanvaihtoon ei puututa riittävästi.

Suomessa on satoja tuhansia vanhoja taloja, joissa ei ole hallittua ilmanvaihtoa. Asukkaiden terveydelle ja talon rakenteille aiheutuvat ongelmat ilmenevät vasta vuosien tai jopa vuosikymmenten päästä.

Useimmiten kuitenkin ajatellaan, että rakennuksissa on toimiva painovoimainen ilmanvaihto, vaikka edes edellytyksiä sille ei ole olemassa. Usein myös ajatellaan, että ikkunatuuletus hoitaa talon ilmanvaihdon. Näin asia ei ole. Kun ikkuna suljetaan, alkaa ilmaa virrata välittömästi uudelleen rakenteiden kautta, kertoo Matti Torkkola Ilmakas Oy:stä.

Onhan tämä toiminut ennenkin – Miksi se ei toimi nykyään?

Remontoinnin myötä rakenteet tiivistyvät, mutta luonnonlait pitävät huolen, että korvausilmaa tulee taloon remontin jälkeenkin. Ennen ikkunaremonttia puolet korvausilmasta on saattanut tulla vuotavien ikkunoiden kautta. Remontin myötä korvausilman reitit siirtyvät lattia- ja seinäliitoksiin ja pistorasioihin, jonka myötä sisäilmaan kulkeutuvat rakenteiden pölyt ja mikrobit.

Myös asumistottumuksemme ovat muuttuneet oleellisesti. Vedenkäyttö ja sen myötä rakennusten kosteusrasitus on lisääntynyt radikaalisti. Nykyaikana nelihenkinen perhe tuottaa keskimäärin 10 litran kosteusrasituksen vuorokaudessa. Pahimmillaan asunto voi homehtua muutamassa vuodessa puutteellisen ilmanvaihdon myötä.

Ilmakas™-ilmanvaihtoremontti – Edullinen ja turvallinen ratkaisu

Ilmakas on ilmanvaihtoremonttien edelläkävijä Suomessa. Olemme tehneet tuhansia ilmanvaihdon parantamisia ja lähtökohtanamme on tarjota edullisia sekä turvallisia ilmanvaihtoratkaisuja. Hyödynnämme vuosien varrella hankittua osaamistamme kuntokartoituksissa, jolloin jokainen asiakkaamme saa laadukkaan ja toimivan ilmanvaihtoratkaisun – olipa kyseessä millainen talo hyvänsä.

Tilaa maksuton kuntokartoitus ilmakas.fi

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article