Etusivu » Taloyhtiö » Nosta taloyhtiön arvoa uusilla energiaratkaisuilla
Sponsoroitu

Energiatehokkuuteen ja sähköautojen latauspisteisiin panostaminen ovat tekoja, joilla taloyhtiö voi helposti vaikuttaa sen houkuttelevuuteen ja arvoon.

Panostus energiatehokkuuteen näkyy asumismukavuudessa

Energia on taloyhtiön suurin yksittäinen kulu: lämmitysenergian osuus saattaa olla jopa kaksi kolmasosaa asuinrakennuksen kokonaisenergiankäytöstä. Taloyhtiöissä kannattaa siis panostaa energiatehokkuuden parantamiseen, sillä näin voidaan vaikuttaa hoitovastikkeisiin, hiilidioksidipäästöihin sekä rakennuksen elinkaaren pituuteen. Nämä ovat kaikki asioita, jotka näkyvät asuntojen arvossa. Energiatehokkuutta parantaviin remontteihin voi lisäksi vuosina 2020–2022 saada ARAn energia-avustusta.

Energiatehokkuutta voi parantaa helposti karsimalla turhaa energiankulutusta. Helenin Kiinteistövahti auttaa taloyhtiön lämmityksen optimoinnissa hyödyntämällä asuntojen lämpötila- ja ilmankosteustietoa. Näitä analysoimalla palvelu kertoo, milloin rakennusta lämmitetään liikaa ja milloin liian vähän. Kun energiatehokkuudessa luotetaan dataan, voidaan lisäksi tunnistaa piileviä, esimerkiksi ilmankosteuteen liittyviä ongelmia.

Meillä oli sama tilanne kuin monessa muussa taloyhtiöissä: toisissa asunnoissa oli liian viileää ja toisissa turhan kuuma. Halusimme tasaisen lämmön jokaiseen asuntoon. Ylilämmitystä välttämällä voimme myös säästää selvää rahaa ilman, että asumisen mukavuus kärsii.

Palvelun hankinta sujui vaivatta. Täytin Helenin verkkosivuilla tilauslomakkeen, jossa kysyttiin tietoja taloyhtiöstä ja lämmityksestä. Kun postin tuomat anturit oli asennettu, aktivoin ne palvelussa ja kaikki oli valmista.

Danny Fallenius, Isännöitsijätoimisto Fallenius Oy:n toimitusjohtaja ja isännöitsijä 

Varaudu sähköisen liikenteen megatrendiin

Sähkö on liikenteen tulevaisuus! Ennusteiden mukaan vuonna 2030 teillämme kulkee jopa 250 000 sähköautoa. Sähköautoilun tukemista taloyhtiössä helpottavat ARAn myöntämät avustukset sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin.

Sähköautojen määrän lisääntyessä kasvaa myös asukkaiden tarve ladata autoa kotona. Jo nyt reilusti yli 80 % sähköautojen latauksesta tapahtuu kotona. Asukkaat odottavat, että taloyhtiöt tarjoavat valmiuden sähköauton lataamiseen.On jo asukkaita, jotka valitsevat taloyhtiönsä tämän perusteella.

Latauslaitteiden hankinnan suunnittelun voi aloittaa sujuvasti Helenin etäkatselmuksella, jossa selvitämme, miten monta latauspistettä kiinteistöön voi asentaa turvallisesti. Usein taloyhtiöitä askarruttaa myös se, miten sähköauton latauksen kustannukset jaetaan taloyhtiössä. Helen Lataus -palvelu mahdollistaa asiakkaan tunnistamisen, jolloin asiakasta laskutetaan suoraan käytön mukaan.

Sähköautoilu on fiksu valinta. Meidänkin taloyhtiössämme moni on harkinnut siirtymistä siihen. Yhtiökokouksessa teimme yksimielisen päätöksen yhteiskäyttöisen latauslaitteen hankinnasta.

Tämä on taloyhtiön budjetissa suhteellisen pieni menoerä. Sähköauton latausmahdollisuus on myyntivaltti, kun sähköautoileva asunnonostaja harkitsee asunnon hankkimista yhtiöstämme.”

Pekka Ahoniemi, Bostads Ab Museigatan 3:n hallituksen puheenjohtaja

Tutustu taloyhtiöiden uusiin energiaratkaisuihin helen.fi/taloyhtiot

Next article