Etusivu » Taloyhtiö » Taloyhtiöpäättäjä: älä päästä lämpöenergiaa taivaan tuuliin!
Sponsoroitu

Poistoilman lämmöntalteenotolla ja maalämmöllä voidaan saavuttaa merkittävät säästöt. Investointi maksaa itsensä kertyneillä lämmityskulujen säästöillä.

Maailma on muuttunut edullisen lämmitysenergian ajoista merkittävästi – energian hinta on kokenut ennen näkemättömän nousun ja omavaraisuutta alettu arvostaa yhä enemmän. Teknologiayhtiöt ovat vastanneet tarpeeseen kehittämällä useita tehokkaita ja toimivia ratkaisuja.

– Kuitenkaan tietoisuus esimerkiksi poistoilman lämmöntalteenoton säästöpotentiaalista ei vielä ole saavuttanut läheskään kaikkia, Pertti Nissilä Smart Heating Oy:stä sanoo. 

Nissilän mukaan osa asiakkaista suorastaan kauhistuu ymmärtäessään nykyisen ilmanvaihtojärjestelmänsä tuhlaavaisuuden. 

– Ongelma voidaan korjata tehokkailla poistoilman lämmön talteenottolaitteilla, jotka nopeasti maksavat investointikustannuksen järjestelmän tuomilla säästöillä.

LTO-järjestelmän käyttöikä on noin 25 vuotta, putkistolla vielä tätäkin pidempi. 

Smart Heating Oy toteuttaa markkinoiden parhaat hybridilämmitysjärjestelmät

Tehokas lämmön talteenottolaite kierrättää poistoilman lämpöenergian takaisin patteriverkoston ja käyttöveden lämmityksen tarpeisiin. 

– Smart Heatingin älykkään poistoilman lämmöntalteenoton avulla lämmityskustannuksiin syntyy säästöä noin 40 prosenttia, Nissilä kuvailee. 

Maalämmön Nissilä nostaa esimerkiksi edullisesta ja omavaraisesta lämmitysmuodosta. Jos tontille saadaan riittävästi porakaivoja, kiinteistö voidaan kokonaan irrottaa kaukolämmöstä.

– Maalämpö voidaan toteuttaa myös kaukolämmön rinnalle. Jos talossa on koneellinen poistoilmanvaihto, voidaan samalla toteuttaa poistoilman lämmöntalteenotto.

Kesää kohden myös viilennyksen tarve lisääntyy. 

– Viilennys voidaan toteuttaa samaan hybridijärjestelmään niin, että viilennysenergia otetaan maalämpökaivoista tai viilennetään ainoastaan poistoilmalämpöpumpun avulla, Nissilä kertoo.

Älykäs hybridilämmitysjärjestelmä ohjaa Nissilän mukaan eri lämmityslaitteita edullisuusjärjestyksessä. 

– Taloyhtiö saa meiltä käyttöönsä Smart Heating -mobiilisovelluksen, josta on helppo seurata lämmitysjärjestelmän toimintaa ja säästettyjen eurojen kertymistä.

Lisää energiatehokkaista lämmitysratkaisuista: smartheating.fi

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article