Etusivu » Korjausrakentaminen » Julkisivusaneeraus hyvällä yhteistyöllä
Sponsoroitu

Nykyinen rakennuskantamme tuottaa 76 prosenttia hiilidioksidipäästöistä. Taloyhtiöiden remonteissa tarvitaan eri asiantuntijatahojen yhteistyötä ja uusia innovaatioita. Julkisivusaneerauksen yhteydessä tehtävä lisälämmöneristäminen on tehokas keino parantaa rakennuskantamme energiatehokkuutta.

– Suomessa on valtava rakennuskanta, jonka energiatehokkuus ei vastaa nykyvaatimuksia. Helppo tapa parantaa olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuutta on tehdä lisälämmöneristys julkisivuremontin yhteydessä, kertoo julkisivutuotteiden- ja järjestelmien kehittäjänä tunnetun Sto Finexter Oy:n maajohtaja Pekka Rajaniemi.  

– Meillä on ollut tarve luoda monipuolinen, mutta yksinkertainen järjestelmä, joka soveltuu eristeiden kanssa käytettäväksi siten, että rakenteeseen syntyy mahdollisimman pienet lämpöhävikit. Uudenlainen julkisivun rankajärjestelmä StoVentro X muodostaa yhdessä PAROC Cortex One -eristeen kanssa energiatehokkaan, tuulitiiviin ja palamattoman julkisivujärjestelmän. PAROC-kivivilla on eristeenä energiatehokas, palamaton ja kosteusturvallinen, joten se sopii kokemuksemme mukaan erinomaisesti tuulettuvien julkisivujen eristeeksi, Rajaniemi selventää.

Rajaniemi kertoo, että järjestelmän kehitysvaiheessa Sto teki koeasennuksia Parocin eristeillä.  

– Todettuamme, että järjestelmän komponentit toimivat erinomaisesti yhteen, teimme laskelmat, joiden avulla todensimme järjestelmän U-arvot ja energiatehokkuuden. Huolellinen rakentaminen on meille avainasia, joten edellytämme myös yhteistyökumppaneilta sitoutumista korkeaan rakentamisen laatuun. Siksi Paroc on luonnollinen yhteistyökumppani meille – aivan kuten Constikin, joka toimii urakoitsijana Oulun kohteessa.

– Sto:n suunnittelupöydällä syntynyt järjestelmä on hyvä esimerkki siitä, miten rakentamisen laatu ja uudet innovaatiot kehittyvät järjestelmien eikä pelkästään yksittäisten komponenttien ansiosta. Siksi suunnittelua ja rakentamista on hyvä tehdä eri asiantuntijatahojen yhteistyönä, Parocin avainasiakaspäällikkö Jussi Juurela lisää.

Kiinnostuitko energiatehokkaista ja kestävistä tuotteista?

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article