Etusivu » Talotekniikka » Taloyhtiöt ja yritykset panostavat sähköautojen latausmahdollisuuksiin
Sponsoroitu

Pasi Taskinen

lataus- ja lämmitystuotteiden myyntipäällikkö, Fibox Oy Ab

Suurten kiinteistöjen ja yritysten toimiva sähköautojen latausinfra on paitsi turvallinen myös joustaa ja kestää aikaa.

Liikenteen sähköistyessä sähköautot ja ladattavat hybridiautot yleistyvät nopeasti. Autojen lataustarve on suurin kotona ja työpaikoilla. Taloyhtiöt ja suuret yritykset ovatkin yhä enemmän alkaneet panostaa omien parkkialueidensa toimivaan latausinfraan.

– Latausmahdollisuus nostaa kiinteistön arvoa selvästi, ja sillä on vaikutusta myös työnantajamielikuvan rakentamiseen, Fiboxin lataus- ja lämmitystuotteiden myyntipäällikkö Pasi Taskinen sanoo.

Latausinfran rakentamispäätöksen jälkeen kiinteistössä kartoitetaan Taskisen mukaan nykyisen pääsähköjärjestelmän tila ja riittävyys. Nykytilaa verrataan sitten taloyhtiön lataustarpeeseen.

– Silloin, kun lataustarve ei vielä ole suuri, lataushanke voidaan tehdä osissa. Aina kuitenkin kannattaa investoida laitekantaan, joka myöhemmin tukee laajennettavuutta sekä myös mahdollisen operaattorin valinnanvapautta.


Kotimainen Fibox vastaa kasvavaan lataustarpeeseen

Sähköautojen ajomäärät voivat erota suuresti, jolloin lataustarvekin vaihtelee. Taskinen painottaa, että taloyhtiöissä todelliseen kulutukseen perustuva laskutus takaa osakkaille tasavertaisen kohtelun.

– Tällaiseen reiluun laskutukseen perustuvien latauslaitteiden tulee olla MID-hyväksyttyjä ja kulutettu sähkö kyettävä lukemaan suoraan latauslaitteesta.

Samalla Taskinen muistuttaa, että latauslaitteiden pitäisi kestää Suomenkin sääolosuhteissa yli vuosikymmenen. Siksi kannattaa valita luotettava laitetoimittaja, joka varmasti on alalla vielä vuosienkin päästä.

– Fiboxilta saat kestävän sähköautojen latauksen – etsitpä sitten laturia hybridiautolle tai täyssähkölle taloyhtiö- tai työpaikkakäyttöön. Kotimaisena vakavaraisena toimijana olemme asiakkaidemme tukena projektin koko elinkaaren ajan.

FIBOX bluEV

Kotimainen, kestävä ja älykäs sähköautojen latauslaite, jossa on sisäänrakennettu kuormanhallinta, kulutusmittarit ja RFID-kortit käyttäjien tunnistamista varten. Laite soveltuu käytettäviksi myös ilman ulkoista palveluntarjoajaa.

Tutustu älykkäisiin ja kustannustehokkaisiin latauslaitteisiimme!


Next article