Etusivu » Taloyhtiö » Energiaomavaraisuuden parantaminen edellyttää toimia taloyhtiöltä
Sponsoroitu

Koska taloyhtiöiden suurimmat kuluerät koostuvat lämmityskustannuksista, keskustellaan yhtiökokouksissa paljon lämmityskulujen hallinnasta ja energiaremonteista. Taloyhtiön energiaremonttia mietittäessä on syytä varmistaa, ettei lämpöenergiaa hukata poistoilman mukana taivaan tuuliin.

1960-luvulta aina 2000-luvulle asti rakennetuissa kerrostaloissa on ilmanvaihto hoidettu koneellisen poistoilman avulla, eikä niissä ole lainkaan lämmön talteenottoa. Tämän myötä jopa 40 % lämpöenergiasta päätyy poistoilman mukana harakoille.

– Lämpöpumppu, johon voidaan kytkeä lämmön talteenottojärjestelmä, onkin taloyhtiöille oiva ratkaisu tähän haasteeseen. Lämmitysautomatiikkaan yhdistettynä sillä päästään erinomaiseen lopputulokseen. Meillä on tällaisia referenssikohteita jo toista sataa, Smart Heating Oy:n toimitusjohtaja Pertti Nissilä kertoo.

Älykkäät hybridilämmitysjärjestelmät kerrostaloihin

Talven viilenevät säät ja kesän kuumuus vaikuttavat erityisesti kantakaupungin parvekkeettomien asuntojen asumismukavuuteen. Ongelma ratkeaa, kun taloon asennetaan Smart Heating Oy:n energiatehokas ja lämmityskustannuksia säästävä lämmön talteenotto ja viilennysjärjestelmä. Järjestelmän avulla sääolosuhteiden armoilla olevia asuntoja voidaan sekä lämmittää kylminä vuodenaikoina että viilentää lämpimänä kesäaikana.

Smart Heating on patentoinut poistoilman lämmön talteenotto- ja viilennysjärjestelmän kaukolämpökohteisiin. Jos järjestelmään lisätään vielä maalämpö, voidaan kaukolämmöstä päästä irti kokonaan. Tällaisella älykkäällä hybridilämmitysjärjestelmällä on taloyhtiöiden mahdollista säästää 40–70 prosenttia lämmityskustannuksista.

– Lämmöntalteenotto-, kaukolämpö- ja viilennysjärjestelmä on ekologinen, erittäin kannattava ja asumismukavuutta lisäävä ratkaisu 1960–2000 rakennettuihin kerrostaloihin, joissa on koneellinen ilmanvaihto, tunnelit alla estämässä porauksia, mutta ei parvekkeita, jonne voisi laittaa perinteisen ilmalämpöpumpun, Nissilä kertoo.

Kotimainen Smart Heating Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia energiaratkaisuja niin taloyhtiöihin kuin muihin suuriin kiinteistöihin. Yritys tekee nykyisin myös lämpöpumppujen korjausta ja huoltoa, joten palvelukonsepti kattaa nyt koko elinkaaren aikaisen kumppanuuden tarpeet.

Pyydä maksuton kartoitus: [email protected] 050 301 5488

Kiinnostuitko hybridilämmitysjärjestelmistä?

Pyydä maksuton kartoitus taloyhtiöllesi!

Next article